Достапни линкови

САД со критики за верските слободи во Казахстан


Православна богослужба во Казахстан.
Казахстан не е повеќе лидер во Централна Азија по слобода на верско изразување, соопшти претседателот на американската Комисија за меѓународна верска слобода Роберт Џорџ. Според него претстојните судски процеси против двајца активисти за верски слободи, како и „суровата примената на мошне рестриктивните закони кои беа усвоени пред две години“ и наштетиле на меѓународната положба на Казахстан, а сето тоа резултирало со кршење на верските слободи на граѓаните на Казахстан.
XS
SM
MD
LG