Достапни линкови

Десетици приведени за нелегален престој во Македонија


архива
Во акциија на СВР Тетово изутрината биле приведени 51 албански државјанин за кои е утврдено дека во Македонија престојувале нелегално. Во контролата спроведена на 10-ина различни локации во Тетово и Гостивар. Повеќето се од Кукс, Либрешт и Пешкопеа и извршувале градежни, полски и други физички работи, но го немале регулирано престојот во земјава. Од СВР Тетово информираат дека против нив ќе бидат поведени прекршочни постапки и ќе бидат депортирани во матичната земја.
XS
SM
MD
LG