Достапни линкови

Трајановски не е надлежен за нови споменици


Градоначалникот на општина Центар Андреј Жерновски
Градоначалникот на општина центар Андреј Жерновски ја поздрави иницијативата за зголемување на соработката меѓу гратските власти на средбата со скопскиот градоначалник Коце Трајановски. Жерновски претходно најави дека нема да се поставуваат повеќе споменици на територијата за која тој е надлежен, додека Трајановски изјави дека не е надлежен за овие прашања. На градот Скопје му останува обврската за одржување и чување на постоечките градби, бидејки Жерновски одби да ги подмирува ваквите трошоци од касата на општина центар која, според него, ја наследил испразнета.
XS
SM
MD
LG