Достапни линкови

Парламентот на БиХ за законот за единствен матичен број


Парламентот на Босна и Херцеговина на денешната седница треба да ги разгледа измените на Законот за единствен матичен број. Претставничкиот дом на Парламентот во минатата недела го усвои предлогот на законот. Поради овој закон во почетокот на јуни беа одржани протести на граѓаните во кои беше блокирана и зградата на институциите на БиХ.
XS
SM
MD
LG