Достапни линкови

Ново задолжување со над 18 милиони евра


Владата утре ќе ја задолжи државата за над 18 милиони евра преку два пакета од двегодишни државни обврзници, еден пакет петгодишна обврзница и еден пакет шестмесечни државни хартии од вредност, јавуваат медиумите. Се планира продажба на двегодишна државна обврзница во износ од 10,7 милиони евра, како и двегодишна обврзница со износ од 1,6 милиони евра. Дополнително, на аукција ќе оди и петгодишна државна обврзница, заштитена со евроклаузула, во износ од 2,9 милиони евра.
XS
SM
MD
LG