Достапни линкови

Демократите избираат наследник на Бериша


Демократската партија на Албанија избира нов лидер, кој ќе го замени досегашниот Сали Бериша.Вкупно 105 илјади членови на партијата, ќе избираат лидер според начелото еден член еден глас, помеѓу Љуљзим Баша, актуелен градоначалник на Тирана и Сокол Олдаши, минитер за транспорт и јавни работи во заминување.Според анкетата спроведена од албанските портали Љуљзим Баша се гледа како нов лидер на партијата. За него би гласале 65 отсто од членовите на партијата.
XS
SM
MD
LG