Достапни линкови

Египет: Предлог за преговори со посредство на ЕУ


Муслиманското братство предлага рамка за разговори со посредство на Европската унија со цел решавање на политичката криза во Египет. Станува збор за прв официјален предлог за преговори од исламистичкото движење по отстранувањето на претседателот Мухамед Морси на 3-ти јули. Од организацијата велат дека станува збор за работна верзија на предлогот кој треба да послужи како основ за почеток на преговори.
XS
SM
MD
LG