Достапни линкови

Парламентот на БиХ го дозволи двојното државјанство


Претставничкиот дом на Парламентарното собрание на Босна и Херцеговина по итна постапка ги усвои предлог измените и дополнувања на Законот за државјанство , што овозможуваат остварување на правото на државјанство на друга земја без одрекување од државјанството на БиХ. „До мај 2012 година од државјанството на БиХ се одрекоа 54.454 лица. Според сите проценки, да го нема новото законско решение, милион граѓани на БиХ ќе беа присилени да се откажат од државјанството“ изјави претседавачот со Претставничкиот дом на парламентарното собрание на БиХ, Денис Бечировиќ.
XS
SM
MD
LG