Достапни линкови

Гринпис: Оланд претседател на катастрофа?


Десетици активисти на Гринпис влегле во нуклеарната централа Трикастин која се наоѓа во југоисточна Франција. Притоа тиа истакнале банари на кои пишува: „Трикастин, нуклеарна несреќа“ и „Франсоа Оланд, претседател на катастрофа?“. Според Гринпис, оваа нулкеарка која е на 200 километри од Марсеј претставува една од петте најопасни во Франција. 17 активисти биле уапсени.
XS
SM
MD
LG