Достапни линкови

Изложба за 50 години од скопскиот земјотрес


Во Музејот на македонската борба денеска ќе биде отворена изложба посветена на одбележувањето половина век од катастрофалниот земјотрес во Скопје. Изложбата е од картофилско филателистичката збирка на Бранислав Светозаревиќ и ги претставува најважните настани во Скопје: пред и за време на земјотресот, обновата на Скопје, Скопје - град на солидарноста и Скопје денес.
XS
SM
MD
LG