Достапни линкови

СДСМ бара Владата да го објави договорот со Субрата Рој


СДСМ посакува во Македонија да влегуваат што повеќе странски инвестиции, и во туризам, и во земјоделие. Ќе ја поздравиме секоја инвестиција која навистина отвара работни места и нови шанси за македонската економија, изјави портпаролот на СДСМ Петре Шилегов.

„СДСМ инсистира пред Владата да му подари на Субрата Рој плодна земја, да одговори на прашањата кои се парцелите кои ќе му бидат продадени, колку чини земјата која ќе ја продаде Владата и која цена ќе ја плати Субрата Рој, како и меѓу другото зошто не се почека да се расчистат обвинувањата за криминал во Индија“, рече Шилегов.

Тој изјави дека СДСМ инсистира пред потпишување на каков било договор со Субрата Рој, Владата да го објави текстот на договорот, да се види точно какви поволности му дава и какви конкретни обврски тој ќе преземе, вклучително и колкави банкарски гаранции.
XS
SM
MD
LG