Достапни линкови

Кинескиот извоз падна за 3 проценти во Јуни


Кинеската влада соопшти дека извозот паднал за 3 проценти во јуни во однос на минатата година, а увозот за 0,7 насто.
Извозот во Јуни изнесувал 174 милијарди долари, а увозот 147 милијарди долари. Според кинеските власти, причини за тоа се намалената глобална побарувачка, растечката валутна размена и цената на работната рака на кинеските извозници.
XS
SM
MD
LG