Достапни линкови

Европскиот суд против доживотната затворска казна


Европскиот суд за човекови права пресуди дека доживотната казна затвор без можност за ослободување претставува кршење на основните човекови права. Шеснаесетмина од панел седумнаесет судии во судот во Стралзбург одлучија дека на затворениците треба да им се даде можност за ослободување или шанса за ревизија на пресудите.
XS
SM
MD
LG