Достапни линкови

Промени во министерството за нафта и гас во Казахстан


Претседателот на Казахстан Нурсултан Назарбаев нареди измени во Министерството за нафта и гас. Досегашниот претседател на одборот на државната компанија за гас Лијазат Кинов е отпуштен а на негово место е назначен досегашниот министер за нафта и гас Сауат Минбаев. Министерската позиција ќе ја превземе Узакбаи Карабалин кој до сега беше претседател на Казахстанскиот институт за нафта и гас.
XS
SM
MD
LG