Достапни линкови

Путин повикува на отпор за „неосновани европски притисоци “


Рускиот претседател Владимир Путин побара од земјите – производители на гас да ги издржат неоправданите притисоци од Европската унија. Шефот на руската држава смета дека промените во европскит регулативи за енергетика „сериозно ја ограничуваат активноста на традиционалните снабдувачи на природен гас на европските пазари“. Путин исто така побара земјите – производители да излезат со унифициран систем за одредување на цените на сировината со цел да се намали нестабилноста на пазарот за природен гас.
XS
SM
MD
LG