Достапни линкови

Косово доби одобрување од ЕУ за договорот за стабилизација и асоцијација


Европската унија го одобри почетокот на преговорите за договорот за стабилизација и асоцијација, што ќе биде првиот чекор на Косово кон членство во Европската унија. Одлуката е донесена во услови кога Хрватска официјално ќе стане членка на Унијата на 1 јули. Србија исто така доби датум за почеток на преговорите со ЕУ најкасно во јануари догодина.
XS
SM
MD
LG