Достапни линкови

ХРВ: Русија ги ограничува невладините организации


Членови на НВО пред суд во Москва
Хјуман Рајтс Воч соопшти дека Русија го користи новиот контроверзен закон за странски агенти за да ја оневозможи или контролира работата на невладините организации. Според оваа организација, најмалку 62 групи добиле предупредувања или наредби да се регистрираат како странски агенти или биле дадени на суд. Според законот, невладините организации кои добиваат странска помош и се политички активни, се сметаат за странски агенти.
XS
SM
MD
LG