Достапни линкови

Екс-лидерот на Пакистан ќе одговара за предавство?


Премиерот на Пакистан вели дека поранешниот воен владетел Первез Мушараф треба да биде суден за предавство. „Тој треба за својата вина да одговара на суд“ изјави премиерот, додавајки дека Мушараф го прекршил уставот со отфрлањето на избраниот пакистански владин состав во 1999 година и прогласување на вонредна состојба во 2007 година. Опозицијата ги поздрави коментарите на претседателот на владата, која е единствената институција во Пакистан со право да покрене обвинение за предавство.
XS
SM
MD
LG