Достапни линкови

Валенда премина преку Големиот Кањон


Американскиот авантурист Ник Валенда премина преку Големиот Кањон во Ариозна на челично јаже, притоа не носејќи заштитни појаси. Тој ја помина Малата клисура на Колорадо во пречник долга нешто повеќе од 400 метри, на височина од 450 метри над земјата. Неговиот пат траеше 23 минути, а целиот настанот беше емитуван во живо во целиот свет. Валенда е седмата генерација од семејството „Летечките Валенда“ -уметници кои одат по жица.
XS
SM
MD
LG