Достапни линкови

На Криволак тактичка вежба „Летен Кампус 2013“


Криволак - архива
На Армискиот полигон Криволак , по повод свеченото затворање на меѓународниот воен камп „Летен кампус 2013“, денеска ќе се одржи показна тактичка вежба на тема: „Мултинационални сили за задача во изведување на операции за поддршка и стабилизација”.
На оваа показна вежба питомците и студентите имаат можност да се стекнат со одредено академско ниво во доменот на пост-конфликтните операции, а особено од меѓународно-правните и дипломатски аспекти на напорите за градење на мир во рамки на меѓународните организации како НАТО и ЕУ.
XS
SM
MD
LG