Достапни линкови

ФБИ ја потврди употребата на беспилотни летала во Америка


Роберт Милер
Директорот на ФБИ Роберт Милер изјави дека американските власти распоредуваат беспилотни летала за надзор во Америка во некои ограничени ситуации за спроведување на законот. Милер вчера ја потврди употребата на бесчовечки летала во Америка, одговарајќи на прашањата на американските сенатори.
ФБИ подоцна објави соопштение во кое се вели дека овие летала се користат само за надгледување на неподвижни предмети и за да се избегнат сериозни ризици за агентите за спроведување на законот. Се наведува дека секоја употреба на леталата била одобрена од администрацијата на Американската федерална авијација.
XS
SM
MD
LG