Достапни линкови

Обама: нема ѕидови против копнежот за слобода


Фактот што ние можеме да сме тука на погрешната линија која го раздвојуваше градот, говори за вечната вистина: ниту еден ѕид не може да стои против копнежот за правда, копнежот за слобода, копнежот за мир кои горат во човечкото срце“. Ова денеска го изјави американскиот претседател Барак Обама во говорот пред Бранденбуршката капија во Берлин, додавајќи дека победија толеранцијата и слободата. Сепак, според Обама, се додека постои нуклеарно оружје се дотогаш нема да има вистинска безбедност во светот.
XS
SM
MD
LG