Достапни линкови

Руските власти во акција против невладиниот сектор


Судот во рускиот град Санкт Петерсбург и изрече казна од 500 илјади рубљи на организацијата Виход, која се бори за правата на хомосексуалците, бидејки не се регистрирала како странски агент. Во Русија неодамна беше донесен закон според кој сите невладини организации кои примаат странска финансиска помош, треба да се регистрираат како странски агенти. Слични казни почна да изрекува и судот во Москва.
XS
SM
MD
LG