Достапни линкови

Јадранската повелба - добар механизам за регионалната соработка


Jадранската повелба е добар механизам за подготовка на земјите за членство во НАТО. Тоа го покажа приемот на Албанија и на Хрватска.
Тој треба и во иднина да придонесе за членството во Алијансата и на другите земји кои се дел од Повелбата, а од кое ќе има бенефит целиот регион.

Ова беше истакнато на денешната прес конференција по состанок на Партнерската комисија на САД-Јадранската повелба на ниво на министри за надворешни работи, со кој претседаваше Македонија.
XS
SM
MD
LG