Достапни линкови

Белград и Приштина денеска разменуваат офицери за врска


Дејан Павиќевиќ
Србија и Косово денеска треба да извршат размена на офицери за врски, кои, според Белград, ќе имаат задача да ја олеснат комуникацијата во рамки на примената на Договорот од Брисел.
Офицер за врска на Србија при Канцеларијата на ЕУ во Приштина ќе биде Дејан Павиќевиќ, а на Косово при Мисијата на Унијата во Белград - Љуљзим Пеци. Павиќевиќ изјави дека ниту тој, ниту Пеци ќе немаат дипломатски статус.
Пеци, од своја страна, пак изјави дека се надева оти во Белград ќе воспостави канал за комуникации со сите владини институции.
XS
SM
MD
LG