Достапни линкови

Наредба за распуштање на парламентот во Кувајт


Судот во Кувајт нареди распуштање на парламентоти распишување избори. Уставниот суд исто така одлучи против опозициските амандмани на избирачкиот закон кој беше донесен со декрет од емирот. Аналитичарите претпоставуваат дека се создаваат ризици за стабилноста на нацијата која воедно е и голем извозник на сурова нафта.
XS
SM
MD
LG