Достапни линкови

"Гугл" пушта во функција "интернет балони"


Интернет гигантот “Гугл” пушта во употреба метеролошки балони со цел на интернет да се поврзат двете третини од светската популација кои немаат пристап до светската мрежа. Научниците на компанијата во Њу Зеланд опремиле 30 балони со хелиум кои од 20 километри височина бежично се поврзани со базна станица и пренесуваат интернет сигнал на локации со ограничени технички можности на теренот.
XS
SM
MD
LG