Достапни линкови

ОН ја повикаа Белорусија да ги подобри човековите права


Миклош Харашти
Специјалниот известувач на Обединетите Нации за човековите права во Белорусија Миклос Харашти го повика Минск на соработка со цел да се подобри ситуацијата во земјата.
Харашти изјави дека напредокот на човековите права е намерно блокиран од страна на систем за управување, кој е ослободен од какви било проверки и баланси во Белорусија.
Тој изрази загриженост во врска со присилните исчезнувања, произволните апсења и малтретирање на политичките противници, тортурата, и смртната казна во Белорусија.
XS
SM
MD
LG