Достапни линкови

ЕК не е среќна, но затворањето на ЕРТ е одлука на Грција


Портпаролот на Европската комисија Оливие Бејли денеска изјави дека затворање на Јавниот радиодифузен сервис во Грција од страна на грчката Влада во рамки на пошироките мерки за мерки за штедење и подобрување на економската ефикасност.
„Комисијата ја поддржува улогата на јавниот радиодифузен сектор како составен дел на европската демократија и не е среќна кога некој медиум се затвора“, изјави Бејли.
Тој додаде дека сепак оваа одлука е под целосна автономија на земјата-членка на Европската унија“.
XS
SM
MD
LG