Достапни линкови

Штрајкуваат француските контролори на летање


Француските контролори на летање денеска започнаа тридневен штрајк, против планот на Европската Унија за либерализација на цивилниот воздушен сообраќај, односно планот за креирање единствено европско небо. Поради штрајкот останаа приземјени стотици летови во Франција, но и во други европски градови. Штрајкот е дел од пошироката европска акција , но најизразен е во Франција.
XS
SM
MD
LG