Достапни линкови

Будимпешта - нивото на Дунав опаѓа


Будимпешта
Градоначалникот на Будимпешта изјави дека нивото на на реката Дунав се намалува по рекордното ниво во текот на ноќта.
Градоначалникот Иштван Тарлос денеска изјави дека големи штета биле избегнати.
Околу 20.000 луѓего обезбедуваа брегот на Дунав. Изминативе денови големи поплави ја погодија Средна Европа.
XS
SM
MD
LG