Достапни линкови

Рекордни поплави во Германија


Повеќе од 70 000 пожарникари и 11 000 војници се обидуваат да ги запрат рекордните поплави во Германија, најголеми во последните десеттина години. Илјадници жители се уште не можат да се вратат во своите домови, а улиците и мостовите се непроодни во многу области во јужна и југоисточна Германија.
Нивото на водата е се уште високо во Унгарија и Словачка, а илјадници Австријци се вклучени во чистењето на калта која ја остави водата. Според неофицијални податоци, се верува дека околу 20 илјади лица го изгубија животот во полавите.
XS
SM
MD
LG