Достапни линкови

Протестите во Сараево продолжуваат


Во Сараево и во текот на ноќта продолжија протестите во зградата на заедничките институции на БиХ а демонстрантите упорно бараат донесување на закон за матичните броеви на граѓаните и основање на фонд за помош на болните деца.
Демонстрантите не им дозволуваат да излезат на околу 1000 лица кои од вчера се наоѓаат во зградата на државните институции. Во зградата се наоѓаат Парламентот на БиХ, Совето на министрите на БиХ и министерствата.
XS
SM
MD
LG