Достапни линкови

Северна и Јужна Кореја подготвени за разговори


По неколку месечните влошени релации Северна и Јужна Кореја се согласија дека во принцип се подготвени за одржување разговори. Северна Кореја наведе дека постои воља за одржување разговори со Јужна Кореја околу повторното отворање на заедичкиот фабрички комплекслоциран во Северна Кореја,што беше затворен поради минатомесечните тензии. Агенциите од Северна Кореја јавија дека исто така на разговорите ќе бидат отворени и други теми како средби на членови на семејствата кои се разделени со границата меѓу двете Кореи. Јужна Кореја соопшти дека позитивно го прифаќа предлогот за разговори од Северна Кореја. Детали од Јужна Кореја се највуваат з а подоцна .
XS
SM
MD
LG