Достапни линкови

Иран - ТВ дебата на претседателските кандидати


На иранска државна телевизија започна втората дебата на 8 - те ирански претседателски кандидати. Фокусот на правата дебата беше врз уметноста и културата.
Неколку кандидати, меѓу кои и поранешниот нуклеарен преговарач Хасан Рохани сметаат дека контролата на владата врз уметноста треба да се минимизира. Советот на чуварите на револуцијата, кој го надгледува изборниот процес, одобри само осум од речиси 700 лица кои се регистрираа како кандидати за претседателските избори на 14 јуни.
XS
SM
MD
LG