Достапни линкови

Владата ќе понуди нов текст на Законот за медиуми


Министерот за информатичко општество Иво Ивановски, на денешната јавна расправа за Законот за медиуми, најави дека ќе биде изработен нов нацрт-текст, со вградените забелешки. Ивановски не прецизира кога новиот текст ќе биде доставен до Парламентот. Инаку, на денешната расправа, новинари, медиумски работници и други засегнати, ги искажуваа своите забелешки и нудеа конкретни предлози за Законот за медиуми, но и можеа да се слушнат и меѓусебни обвинувања.
XS
SM
MD
LG