Достапни линкови

Турските демонстранти доставија барања до владата


Турските демонстранти побарале од владата да ги разреши гувернерите и шефовите на полициите во Истанбул, Анкара и во другите градови каде што полицијата употреби сила против демонстрантите. Членови на групата демонстранти изјавиле дека барањата му ги доставиле на вице-премиерот Булент Аринч на денешниот состанок во Анкара, меѓу кои и за ослободување на сите притворени учесници на протестите.
XS
SM
MD
LG