Достапни линкови

ЕУ транспарент - „Добредојде Хрватска“


Голем транспарент со кои и се посакува добредојде на Хрватска како идна членка на ЕУ покрива од денеска 13 ката од зградата на Европската комисија во Брисел. На транспарентот на четити јазици е испишан поздравот „Добредојде, Хрватска!“ и датумот 1 јули 2013 година, кога земјата и официјално ќе стане 28-та земја-членка на Европската унија.
Вообичаено на зградата на Еврокомисијата, што гледа кон плоштадот „Сенкантенер“, се поставуваат плакати поврзани со главната политика на ЕУ.
XS
SM
MD
LG