Достапни линкови

Хамонд - 80 авганистанци се во затвор во база во Авганистан


Британскиот министер за одбрана Филип Хамонд
Британскиот министер за одбрана Филип Хамонд потврди дека 90 авганистанци се држат од британските сили во затвор во база во јужен Авганистан.
Хамонд изјави дека затворот бил легален со што одговори на извештајот на Би Би Си дека во камп Бастион нелегално се држеле затвореници.
На британските сили им е овозможено да држат затвореници во исклучителни ситуации и подолго од 96 часа. Британското министерство за одбрана претходно имаше соопштено дека коалицијата на НАТО нема ни овластување ни капацитети за да држи затвореници во Авганистан.
XS
SM
MD
LG