Достапни линкови

ЕИБ на Кипар ќе му додели кредит од 100 милиони евра


Кипар
Европската инвестициска банка ќе му додели на Кипар кредит во вредност од 100 милиони евра. Договорот за кредитот ќе биде потпишан од страна на Претседателот на Банката Вернер Хојер, кој утре пристигнува во посета на Никозија и кипарскиот претседател и министерот за финансии.
Средствата ќе бидат искористени за реализирање на проекти ко финансирани од Европскиот Кохезионен фонд и структурните фондови на Европската унија.
XS
SM
MD
LG