Достапни линкови

Преговорите Белград - Приштина продолжуваат следната недела


Потпретседателот на српската Влада Расим Љаиќ изјави денеска дека на 30 и 31 мај ќе продолжат преговорите меѓу Белград и Приштина за телекомуникациите. Тој потсети на ставот на државата од Меѓународната унија за телекомуникации да може да побара уште еден нов повикувачки број кој би се водел на Србија, а кој може привремено да се отстапи на Косово, до решавање на статусот. Лаиќ изјави дека за возврат Србија бара лиценци за мобилна и фиксна телефонија на територија на цело Косово.
XS
SM
MD
LG