Достапни линкови

Американските извидници ги отворија вратите за хомосексуалци


Американското здружение на извидници го одобри предлогот да се стави крај на забраната за хомосексуалци извидници, кој е во сила во 103-годишната историја на организацијата. До гласањето од страна на повеќе од 1.400 членови на Националниот совет на групата доаѓа во услови на интензивно лобирање од страна на геј-активистите за права и членовите на конзервативните организации. Сепак, промената не ја опфаќа забраната на организацијата за возрасни геј лидери.
XS
SM
MD
LG