Достапни линкови

„Мудис“ го зголеми кредитниот рејтинг на Турција


Меѓународната агенција „Мудис“ го зголеми долгорочниот кредитен рејтинг на Турција до инвестициско ниво „Баа3“. Агенцијата ја определи перспективата за рејтингот како „стабилна“. Одлуката за зголемување е поврзана со засилените позитивни тенденции во турската економија и набљудуваното заздравување на националниот финансиски сектор. Анкара е многу подобро заштитена од евентуални надворешни негативни економски влијанија, поточно од ЕУ, истакнува „Мудис“.
XS
SM
MD
LG