Достапни линкови

Попоски-недостасува поддршка од Грција, која е клучна


Министерот за надворешни работи Никола Попоски
Министерот за надворешни работи Никола Попоски по учеството на министерската сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа и по средбите со негови колеги од земјите од ЕУ во Стразбур, изјави дека добил потврда за нивната подготвеност да го поддржат почетокот на преговорите на Македонија за членство во ЕУ. Но, според него, недостасува поддршката од Грција, која е клучна.
Попоски смета дека кај Атина нема мотивација за да направи конструктивен чекор и да и овозможи почеток на преговори на Македонија. Тој порачува дека е значајно со Грција да се има отворен и искрен дијалог во градењето на заемните односи.
XS
SM
MD
LG