Достапни линкови

Дали Црвенковски ќе си остане на зборот?


Актуелниот претседател на СДСМ Бранко Црвенковски по завршувањето на локалните избори немал никаков јавен настап, не дава интервјуа и изјави за медиумите, и така и ќе остане до завршувањето на Конгресот за избор на нов лидер на 2 јуни. Тој тоа впрочем го вети пред Централниот одбор на партијата и ќе се држи до ветувањето. Ова е одговорот што го добивме од СДСМ на нашиот обид да добиеме коментар од Црвенковски за фактот што е предложен за претседател на партијата од најголемиот дел на општинските организации и дали е можно сепак да ја прифати кандидатурата и покрај тоа што претходно најави дефинитивно повлекување од челната позиција на СДСМ.
XS
SM
MD
LG