Достапни линкови

Македонска делегација на пролетната сесија на ПС на НАТО


Делегација на Собранието на Македонија во Парламентарното собрание на НАТО, предводена од пратеничката Ермира Мехмети, а во чиј состав се и Павле Трајанов и Горан Сугарески, од денеска до 19 мај ќе учествува на Пролетната сесија на ПС на НАТО, што се одржува во Луксембург. Освен на пленарната седница, делегацијата ќе учествува и во работата на петте комитети на ПС на НАТО, меѓу кои и Комитетот за цивилна димензија на безбедноста, каде што ќе биде разгледан извештајот на комитетот за Западниот Балкан.
XS
SM
MD
LG