Достапни линкови

Попоски на сесија на Советот на Европа


Министерот за надворешни работи Никола Попоски
Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска и утре ќе учествува на 123-та министерска сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа, што ќе се одржи во Стразбур. На состанокот ќе се разгледуваат актуелни теми од сферата на демократијата, човековите права и владеењето на правото во Европа.
Попоски е предвидено да се сретне со генералниот секретар на Советот на Европа Торбјорн Јагланд и со Комесарот за човекови права на Советот на Европа Нилс Муижниекс, како и министрите за надворешни работи на Холандија, Франс Тимерманс и на Луксембург, Жан Аселборн.
XS
SM
MD
LG