Достапни линкови

ВМРО ДПМНЕ-комисијата за 24 декември да одлучува консензуално


Илија Димовски
ВМРО ДПМНЕ денеска побара од СДСМ да предложи претседател на експертската комисија за утврдување на фактите за настаните од 24 декември и предлага комисијата да одлучува консензуално. Членот на Извршниот комитет на партијата Илија Димовски изјави денеска дека таквиот формат со кој опозицијата би имала мнозинство во комисијата и која би одлучувала консензуално, гарантира дека комисијата ќе работи динамично, но и одговорно и разумно.
Според него, комисијата пред се ќе ги има приоритетите за утврдување на фактите за настаните од 24 декември, во и пред Собранието, но и за настаните кои предходеле.
XS
SM
MD
LG