Достапни линкови

ОН за внесување на инсекти во исхраната


ОН соопштија дека внесувањето на повеќе инсекти во исхраната може да помогне во борбата против гладот и во намалувањето на загаденоста. Според извештајот, повеќе од две милијарди лица во светот ја надополнуваат нивната диета со инсекти. Но, потрошувачите се уште не можат да ги прифатат инсектите како извор на протеин. Во извештајот е наведено дека бубачките, гасениците и другите инсекти се голем извор на протени и хранливи материи особено за неухранетите деца.
XS
SM
MD
LG