Достапни линкови

Русија со флота на Медитеранот


Руската морнарица го започна процесот за воспоставување постојан персонал за контрола на операциите во Медитеранското море. Адмиралот Виктор Чирков го даде коментарот за време на прославата на 230 годишнината на руската флота на Црното море во украинското пристаниште Севастопол.
Тој изјави дека медитеранскиот персонал ќе биде составен од 20 офицери, од кои најголем дел од командата на флотата на Црното море. Медитеранската група ќе сочинува пет до шест бродови од Северната, Балтичката, Црноморската и најверојатно Пацифичката флота.
XS
SM
MD
LG